Известие

Collapse
No announcement yet.

146 или 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз като един голям фен на марката , от години се опитвах да скоча на алфа. Но поради различни причини , до сега не бях карал алфа.
    Какво ли не гледах 33 , 145 , 146 , 147 , 156 , 166.
    Най накрая купих колата от подписа ми.
    Много съм доволен и много ми харесва, но поддръжката граничи с поддръжката на Ауди а4 2.5TDI 150hp, което не ме радва особено.

За 3 месеца съм дал за уж дреболии около 2500 - 3000лв.
    Като се има в предвид , че не съм пипал окачването и по двигателя съм сменил извънредно само дебитомер
    А и с този двигател 1,6 все си мисля за минимум 2.0
    Т.е. като я продам , а ще я продам, защото имах неблагоразумието да купя 1,6 ( мнооого ми идва слаб извънградско) , ще съм на загуба поне 4000лв.

Но пък погледнато от друга страна , това е единствената италянска кола която карам и да НЕ съм пред структурен разпад по пловдивските павета. Стегнати пластмаси! Чак не мога да повярвам.
    Гори ми 11-12 газ в града и 7-9 извън.
    За градска кола доста ми допада.
    Last edited by cyberhill; d.m.y г., 12:00.

Comment

Първоначално публикувано от tifoza Покажи съобщение
      Защо се опитвате да разубедите човека
      Напротив , гледам , че колегата го влекат Алфите и да си вземе . Просто му разказваме как стоят нещата , защото доста от нас са минали през това . То и аз на неговите години си мислех , че ще карам 156 ГТА , но реалността е друга , пък и не ми е практична .... Все пак Алфа се купува сърце , не с разум Кефът , който доставят , не го намирам при другите марки от същия клас/години ...
      Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
      В такъв случай не бих препоръчал дизел, осен ако няма да се въртят по много километри. Жтд си е добър двигател, но на 10+ години може да вкара в сериозен разход.
      ЖТД проповеднико , не съм очаквал това от теб Въпреки че всичко казано е вярно .

И все пак автора на темата не каза , защо се двууми между двата модела . Без това няма как да му помогнем . Гледам в профила му се кефи на 146 , значи това е неговата кола
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

За 156 мнение все още не мога да дам.Карам 146 1.6 boxer от 3г.и 6м. . Здрав мотор,окачване и електроника доколкото я има. До сега разходите ми по колата са за консумативи. Успех!
        Alfa 146 1,6 boxer

Comment

Колега,добре си направи сметката,защото най-лесното е да си купиш кола.После става по-сложно.Ако не работиш или нямаш сигурни доходи всеки месец,то и Пунто на метан ще ти е в тежест.Помисли преди да влезеш във филма.
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Май нещо уплашихме колегата Все пак не каза защо се двууми между тези два модела , притеснява ли го нещо , за какви цели му е необходима кола .... Колегите споделят личен опит според възможностите си ... Аз лично за малко да взема 156 2.0 , голям кеф ми доставя , а и офертата е супер изгодна , но ме спира това
            Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Честно да ти кажа на мен това ми тежи, а камо ли на човек който няма доходи. Ще я караш събота и неделя когато имаш 5 лв. за бензин да и налееш.

Виждал съм и виждам такива момчета като теб как си купуват такива коли и седят в гаража. Вземи си кола която ще караш и ще те вози евтино и сигурно. Колкото по-проста кола си вземеш по-добре за теб.
            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
            Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
            Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

146

Вземай 146 жтд и не му мисли.Гледай да е 2000г.По дърта недей.

Comment

Първоначално публикувано от nhg Покажи съобщение
                Хм, верно кажувате колеги, амаи аз още маалко ще опитам да му размътя мозъка; най-евтиния вариант за поддръжка на алфа е боксер 1.3/1.6, не е и капризен, 145/146 от първите. Така че има още варианти (щом му харесва това купе), макар и на повечко годинки.
                Пожелавам успех на бъдещия колега!
                ТЦ, не съм съгласен, дефектите по боксер 1.3 са приказка без край, а електрониката е купон. Виж за 1.6 съм чувал по-добри неща, ама карам 1.3. Обаче по темата 156 ще му пасне на душата, ако има парите.

Alfa Romeo 145 1.3 Boxer, Fiat Uno 1.1 Fire, Fiat Ducato 2.5 D - Camping car

Comment

То и аз съм карал 3 модела на форд ,за който всички приказват какви счупени отракани разглобени изгнили коли били,но и с трите форда не съм имал нито един проблем ,който да речеш е сериозен и конкретен за модела!Важно е на каква кола ще попаднеш,как са я карали преди тебе и ти как ще я поддържаш,всяко желязо гние,всеки двигател се чупи.Сегашната ни алфа 164 2.5тди ,която я имаме от над 7 години вече е направила сума проблеми по мотора и поне 2 основни ремонта до сега,но нищо лошо не мога да кажа за двигателя,напротив ,много е издръжлив,а това как се е грижел за него предишния стопанин че даже и преди него е най-важното.Може да вложиш сума пари и нерви в колата и нищо да не постигнеш ако преди теб са я чукали и мазали се едно ремонтират ладата на дядо.
                  "la passione a la macchina" ..Alfa Romeo не е просто автомобил.. тя е чувство

Comment

Първоначално публикувано от tosheto Покажи съобщение
                    Здравейте,
                    Скоро ще взимам книжката и ще си купувам кола със сигурност ще бъде Алфа но много се чудя дали да бъде 146 или 156..ако някой има мнения или препоръки Моля ви хора споделете
                    ги !!
                    Щом си пресен шофьор, 156 не е за препоръчване за теб, понеже е маневрена колкото камион и има огромен радиус на завой. Като знам, как в момента няма полигон и не ви учат да паркирате като хората, за отрицателно време ще очукаш 156-цата като войнишко канче, да не говорим за много по-скъпата поддръжка спрямо 145/6.
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Гледам чудиш се, ама те двете коли са и на доста различна цена. 156-цата не е мн маневрена. Но това не трябва да те спира колега. Нз между какви мотори се чудиш, но двете коли са в различен клас, и 156-цата е по-скъпичка като цена на кола, поддръжка и вс останало. Нямат мн общо екстериорно и интериорно, и е труно да се каже вземи това, еми те са различни коли, ако имаш повече парици вземай една 156, и дано случиш. Но найстина трябва да имаш поне едно 1000-2000лв за всеки случай. Виж форумните, защото има доста добри оферти, ако си с ограничен бюджет имайки предвид възрастта ти ти предлагам точно от там да купиш. Недей се занимава с нововнесени, първо заради 1000 лв за масла, обслужване, застраховки, номера, каско, и други такива. Похвали се като купиш
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                      X